Information about your Facebook group:

Språklärarnas riksförbund

x
Unregistered Wallflux
 
Register your Wallflux now:


Read more about registration here
Creator: Helena von Schantz
Members: 3327


Recent posts:
5 (7 hours ago)
Peter Panescu:

Yo también hice algo muy aparecido pero a mi me inspiró un vídeo para la formación de profesores de inglés. A los alumnos les encantó. (6 hours ago)


Peter Panescu:

este es el video www.youtube.com/watch?v=DB7lxy7sd44 (6 hours ago)


Alexander Lundqvist:

Lysande! (7 minutes ago)
52 (1 day ago)

Kan vi bara följa reglerna, tack? - Mia Smith

Det har hänt. Igen. Ett nationellt prov har läckt ut till eleverna. Hur gick det till? Tja, någon i det här landet vet. Vem det är kommer vi knappast få veta. Det vi kan vara säkra på är att någon valt att inte följa reglerna.

Linda Sjögren:

Blir ledsen av att läsa det du skriver om anpassningar för elever med läs- och skrivsvårigheter som inte kan ta till sig text på annat sätt än genom att lyssna, vilket de gör resten av året oavsett språk. Alternativet för dem om de inte får lyssna sig till innehållet är ju att de inte deltar alls i den del som handlar om hur man tolkar och analyserar text, dvs läsförståelse. Det är viktigt att skilja på läsförmåga och läsförståelse här. De ska testas i vad de förstår av en text, inte i hur bra de kan läsa. De har inget val i denna situation, lika lite som rullstolsbunden person helt plötsligt skulle kunna resa sig och gå. På nationella provet i Svenska 1 på gymnasiet idag lyssnade de som har den anpassningen på hela provet och svarade på frågorna. Det är exakt samma anpassning de behöver i engelskan. Ännu finns tyvärr bara den längre texten inläst på proven i Engelska 5+6, men jag hoppas innerligt att hela läsförståelsen är inläst till nästa gång. Vi måste följa Skollagen och skapa lika möjligheter och förutsättningar för alla elever, annars bryter vi lagen. 2 (1 day ago)


Michael Meuser:

... och det är i slutändan tyvärr någon kollega. (1 day ago)


Karin Hammarstig:

Mycket bra skrivet, tydligt och klart. Dessutom intressant det du skriver om sambedömning. 1 (1 day ago)


Christel Andersson:

Jag undrar om vi verkligen får ta hem och rätta hemma? Är det rättssäkert? (1 day ago)


Anna-Lisa Gunnarsson:

Är det inte lite samma problem som när det kopieras "hej vilt" från läromedel där det står att det "inte får kopieras ens för undervisningsändamål" eller något liknande!? Det ena man överträder kan lätt följas av annat; "ingen har ju kollat än eller kommit på mig"... Det är ett arbetssätt som gör det svårt för lärare som är mer samvetsömma... (5 hours ago)
4 (1 day ago)
Mariana Johansson Fd Carrillo:

Falto almorzar, en Suecia se almuerza entre las 10:30 y 12 del día 😉 (9 hours ago)